Перейти до основного вмісту

Смажене сало

Смажене сало
Рейтинг: 4.8 Голосів: 8

Час приготування: 20 хв

Вихід рецепту: 4 порцій

Рецепт смаженого сала

Смажене сало – один із традиційних рецептів, на які така багата українська кухня. Смажене сало дуже смачна закуска, яка добре підійде до міцних спиртних напоїв. Смажене сало також добре поєднується з овочами, наприклад, з картоплею – смажене сало з картоплею не менш відоме в Україні, ніж рецепт смаженого сала. Багато хто вважає, що сало шкідливе для організму – там багато холестерину, від сала набирають зайву вагу, сало в смаженому вигляді шкідливе для здоров'я та й взагалі воно є важкою їжею і погано засвоюється організмом. Все це міфи, користь сала очевидна – сало в невеликих кількостях не підвищує, а навпаки – знижує холестерин, добре засвоюється організмом та не викликає ожиріння. Смажене сало за таким рецептом можна легко і швидко приготувати, єдиний момент – цю закуску найкраще вживати в гарячому вигляді, відразу після смаження, поки сало та витоплений з нього жир не застигли. У гарячому вигляді сало засвоюється організмом навіть краще, ніж охолодженому вигляді. Поряд з багатьма іншими українськими рецептами, які включають свиняче сало, смажене сало є однією з візитівок української кухні. Для смаження використовується лише свіже сало. Для того, щоб приготувати смачне смажене сало, для цього рецепту краще використовувати не чисте сало, а свинячу грудинку з прошарками м'яса - так ця страва вийде набагато смачніше!

Інгредієнти смаженого сала

Свиняча грудинка
400
г
Цибуля ріпчаста
400
г
Сіль
2
ч.л.
Перець чорний мелений

Рецепт приготування смаженого сала

Смажене сало можна приготувати за наступним рецептом української кухні. Сире свиняче сало або свинячу грудинку потрібно нарізати на невеликі брусочки, посолити та поперчити, ріпчасту цибулю очистити та нарізати великими півкільцями.

Далі потрібно викласти підготовлене сало на розігріту пательню та обсмажити його з усіх боків, поки сало не набуде золотистого кольору.

Тепер до смаженого сала потрібно додати нарізану цибулю та продовжувати смажити доти, поки цибуля не стане прозорою та набуде золотистого кольору. Після цього смажене сало потрібно відразу подавати на стіл, доки ця закуска не охолола.