Соус вінегрет

Час приготування: 30 хв
Вихід рецепту: 4 порцій
Рецепт соусу вінегрет
Соус вінегрет, також відомий під назвами вінегретна або французька заправка, є дуже простим соусом – зазвичай він є сумішшю оцту і рослинної олії. Але додавши в рецепт соусу вінегрета зелень, спеції та інші інгредієнти, можна отримати дуже смачну заправку для салатів.
Інгредієнти рецепту соусу вінегрет
Рецепт приготування соусу вінегрет
Соус вінегрет можна приготувати за наступним рецептом. Яйця відварити, жовтки протерти із сіллю, перцем, з додаванням рослинної олії – повинна вийти густа маса.
В отриману масу додати оцет, дрібно нарізані яєчні білки, дрібно нарізану цибулю, каперси та 0,5 ст.л. зелені. Огірки дуже дрібно нарізати і додати в соус, все добре перемішати.
Подають соус вінегрет до холодної свинини, риби, гарячої відвареної свинини та телячих ніжок, а також використовують як заправку для салатів.