Перейти до основного вмісту

Соус вінегрет

Рецепт соусу вінегрет
Рейтинг: 4.3 Голосів: 7

Час приготування: 30 хв

Вихід рецепту: 4 порцій

Рецепт соусу вінегрет

Соус вінегрет, також відомий під назвами вінегретна або французька заправка, є дуже простим соусом – зазвичай він є сумішшю оцту і рослинної олії. Але додавши в рецепт соусу вінегрета зелень, спеції та інші інгредієнти, можна отримати дуже смачну заправку для салатів.

Інгредієнти рецепту соусу вінегрет

Яйця
1
шт.
Каперси
0,5
ст.л.
Огірки
0,5
шт.
Цибуля ріпчаста
0,5
шт.
Рослинна олія
2
ст.л.
Оцет
2-3
ст.л.
Цукор
0,5
ч.л.
Петрушка
Естрагон
Перець чорний мелений
Сіль

Рецепт приготування соусу вінегрет

Соус вінегрет можна приготувати за наступним рецептом. Яйця відварити, жовтки протерти із сіллю, перцем, з додаванням рослинної олії – повинна вийти густа маса.

В отриману масу додати оцет, дрібно нарізані яєчні білки, дрібно нарізану цибулю, каперси та 0,5 ст.л. зелені. Огірки дуже дрібно нарізати і додати в соус, все добре перемішати.

Подають соус вінегрет до холодної свинини, риби, гарячої відвареної свинини та телячих ніжок, а також використовують як заправку для салатів.