Соус сабайон
Час приготування: 30 хв
Вихід рецепту: 1 порцій
Рецепт соусу сабайон
Соус сабайон – один із традиційних солодких соусів французької кухні, в рецепт соусу сабайон входять яєчні жовтки, цукор, лимонний сік та біле вино.
Інгредієнти рецепту соусу сабайон
Яєчні жовтки
3
шт.
Цукрова пудра
3
ст.л.
Вино біле столове
3/4
склянка
Лимон
1/4
шт.
Рецепт приготування соусу сабайон
Соус сабайон можна приготувати за таким рецептом французької кухні. Жовтки розтерти з цукровою пудрою, додати цедру з лимона та, підливаючи вино, збити суміш віночком.
Поставити на слабкий вогонь або водяну баню та збивати продовжувати до загусання. Не можна допускати кипіння.
Після закінчення варіння цедру вийняти, а в соус влити лимонний сік, вичавлений з 1/4 лимона.