Перейти до основного вмісту

Соус сабайон

Рецепт соусу сабайон
Рейтинг: 4.5 Голосів: 12

Час приготування: 30 хв

Вихід рецепту: 1 порцій

Рецепт соусу сабайон

Соус сабайон – один із традиційних солодких соусів французької кухні, в рецепт соусу сабайон входять яєчні жовтки, цукор, лимонний сік та біле вино.

Інгредієнти рецепту соусу сабайон

Яєчні жовтки
3
шт.
Цукрова пудра
3
ст.л.
Вино біле столове
3/4
склянка
Лимон
1/4
шт.

Рецепт приготування соусу сабайон

Соус сабайон можна приготувати за таким рецептом французької кухні. Жовтки розтерти з цукровою пудрою, додати цедру з лимона та, підливаючи вино, збити суміш віночком.

Поставити на слабкий вогонь або водяну баню та збивати продовжувати до загусання. Не можна допускати кипіння.

Після закінчення варіння цедру вийняти, а в соус влити лимонний сік, вичавлений з 1/4 лимона.