Перейти до основного вмісту

Соус голландський

Рецепт голландського соусу
Рейтинг: 4.5 Голосів: 11

Час приготування: 30 хв

Вихід рецепту: 2 порцій

Рецепт голландського соусу

Рецепт голландського соусу досить простий, для його приготування не потрібно багато інгредієнтів. Щоб приготувати голландський соус, потрібні вершкове масло, яйця, вода, сіль та лимонний сік.

Інгредієнти рецепту голландського соусу

Масло вершкове
150
г
Вода
2
ст.л.
Яєчні жовтки
2
шт.
Лимон
Сіль

Рецепт приготування голландського соусу

Голландський соус готується за наступним рецептом французької кухні. У каструлю влити холодну воду, вбити жовтки, посолити та збити віночком.

Поставити каструлю на водяну баню, додати вершкове масло, безперервно помішуючи, не допускаючи не тільки кипіння, але і сильного нагрівання, та варити соус до загусання.

Коли соус загусне, додати до смаку лимонний сік. Голландський соус підходить до цвітної капусти, спаржі, артишоків.