Перейти до основного вмісту

Соус ткемалі

Рецепт соусу ткемалі
Рейтинг: 4.6 Голосів: 11

Час приготування: 1 год

Вихід рецепту: 4 порцій

Рецепт соусу ткемалі

Соус ткемалі – традиційний рецепт грузинської кухні, в рецепт цього соусу входить алича. Рецепт соусу ткемалі простий у приготуванні, для нього знадобиться алича, також трохи ароматних трав і прянощів. Якщо соус готується в Грузії, до його рецепту входить ще один інгредієнт – м'ята омбало, але роздобути пучок омбало в інших регіонах є проблематичним. Але і без цього інгредієнта грузинський соус ткемалі виходить дуже смачним.

Інгредієнти рецепту соусу ткемалі

Алича
1
кг
Часник
3
зубків
Гострий перець
1
шт.
Кінза
1
пучок
Кріп
1
пучок
Сіль
15
г
Цукор
50
г
Вода
40
мл

Рецепт приготування соусу ткемалі

Соус ткемалі можна приготувати за наступним рецептом грузинської кухні. Аличу помити і, додавши 40-50 мл води, варити доти, поки шкірка на аличі не почне лопатися.

Протерти відварену аличу через сито.

Подрібнити кінзу, кріп та омбало, пропустивши їх через м'ясорубку. Також подрібнити гострий перець та часник – краще це робити разом із зеленню.

Додати в пюре з аличі подрібнену зелень, часник і перець, а також цукор і сіль і поставити отриману суміш на слабкий вогонь.

Нагрівати соус ткемалі потрібно помішуючи, щоб він не підгорів, довести його до кипіння і зняти з вогню.

Готовий гарячий соус ткемалі розлити в чисті банки або пляшки та закрити їх кришками.

Готовий соус ткемалі можна подавати до курчати на рожні, шашлику та інших м'ясних страв.