Соус ткемалі
Час приготування: 1 год
Вихід рецепту: 4 порцій
Рецепт соусу ткемалі
Соус ткемалі – традиційний рецепт грузинської кухні, в рецепт цього соусу входить алича. Рецепт соусу ткемалі простий у приготуванні, для нього знадобиться алича, також трохи ароматних трав і прянощів. Якщо соус готується в Грузії, до його рецепту входить ще один інгредієнт – м'ята омбало, але роздобути пучок омбало в інших регіонах є проблематичним. Але і без цього інгредієнта грузинський соус ткемалі виходить дуже смачним.
Інгредієнти рецепту соусу ткемалі
Рецепт приготування соусу ткемалі
Соус ткемалі можна приготувати за наступним рецептом грузинської кухні. Аличу помити і, додавши 40-50 мл води, варити доти, поки шкірка на аличі не почне лопатися.
Протерти відварену аличу через сито.
Подрібнити кінзу, кріп та омбало, пропустивши їх через м'ясорубку. Також подрібнити гострий перець та часник – краще це робити разом із зеленню.
Додати в пюре з аличі подрібнену зелень, часник і перець, а також цукор і сіль і поставити отриману суміш на слабкий вогонь.
Нагрівати соус ткемалі потрібно помішуючи, щоб він не підгорів, довести його до кипіння і зняти з вогню.
Готовий гарячий соус ткемалі розлити в чисті банки або пляшки та закрити їх кришками.
Готовий соус ткемалі можна подавати до курчати на рожні, шашлику та інших м'ясних страв.