Перейти до основного вмісту

Соус майонез

Рецепт соусу майонез
Рейтинг: 4.5 Голосів: 9

Час приготування: 15 хв

Вихід рецепту: 2 порцій

Рецепт соусу майонез

Всім відомий соус майонез, який продається у магазинах та супермаркетах. Але соус майонез за рецептом французької кухні дещо відрізняється від промислового, і такий майонез цілком можна приготувати в домашніх умовах із олії, яєць та оцту.

Інгредієнти рецепту соусу майонез

Олія рослинна
0,5
склянка
Яйце
1
шт.
Оцет
1
ст.л.

Рецепт приготування соусу майонез

Соус майонез можна приготувати за наступним рецептом. Яєчний жовток вбити у фарфорову чи фаянсову чашку, посолити та перемішати віночком.

Після того, як жовток добре зіб’ється, невеликими порціями вливати олію. Як тільки масло і жовток утворюють густу однорідну масу, додати оцет.

Якщо соус майонез вийшов дуже густим, до нього можна додати столову ложку теплої води. Для більш цікавого та гострого смаку до соусу майонез можна додати трохи гірчиці, попередньо змішавши з жовтками.

Соус майонез подають до м'ясних та рибних страв. Також він є основою при приготуванні майонезів з риби, дичини та свійської птиці.