Перейти до основного вмісту

Ванільний соус

Рецепт ванільного соусу
Рейтинг: 4.7 Голосів: 8

Час приготування: 45 хв

Вихід рецепту: 4 порцій

Рецепт ванільного соусу

Ванільний соус – один із солодких десертних соусів, який добре підходить до різної випічки, фруктів, морозива та інших десертних страв. До рецепту класичного ванільного соусу входить натуральна ваніль, але в цьому рецепті її цілком можна замінити ваніліном або ванільним цукром.

Інгредієнти рецепту ванільного соусу

Молоко
1,5
склянок
Яйця
2
шт.
Цукор
0,5
склянка
Ванільний цукор
2
ч.л.
Пшеничне борошно
1
ч.л.

Рецепт приготування ванільного соусу

Ванільний соус готується за досить простим рецептом. Жовтки розтерти з цукром та борошном, після розвести гарячим молоком і поставити на вогонь.

Варити ванільний соус необхідно при безперервному помішуванні до кипіння. Коли ванільний соус загустіє, зняти його з вогню, процідити та додати ванілін або ванільний цукор.