Кекс ванільний
Час приготування: 1 год
Вихід рецепту: 2 порцій
Рецепт ванільного кексу
Ванільний кекс є дуже смачною стравою і готується ця випічка досить просто з доступних інгредієнтів.
Інгредієнти рецепту ванільного кексу
Рецепт приготування ванільного кексу
Ванільний кекс готується за таким рецептом. Молоко підігріти і розвести в ньому дріжджі, додати сіль, борошно та замісити круте тісто. Тісто скачати в кулю, верх надрізати за радіусом та опустити тісто в каструлю з теплою водою (2-2,5 л). Накрити каструлю кришкою та поставити в тепло для підйому.
В окремому посуді розтерти до білого яйце з цукром і ваніліном, додати розм'якшене масло і розтерти до пишності.
Збільшене тісто вийняти з води, вимісити, потім додати суміш з яєць, знову вимісити до гладкого. Додати в тісто родзинки, і, при бажанні, очищені рублені горіхи.
Тісто перекласти у форму до половини її висоти, накрити серветкою і поставити в тепло. Коли тісто підніметься та заповнить форму на 3/4 її висоти, поставити кекс у духовку та випікати 30-50 хвилин.
Готовий ванільний кекс викласти з форми, обсипати цукровою пудрою і перекласти на блюдо з серветкою.