Перейти до основного вмісту

Кекс ванільний

Рецепт ванільного кексу
Рейтинг: 4.2 Голосів: 12

Час приготування: 1 год

Вихід рецепту: 2 порцій

Рецепт ванільного кексу

Ванільний кекс є дуже смачною стравою і готується ця випічка досить просто з доступних інгредієнтів.

Інгредієнти рецепту ванільного кексу

Борошно пшеничне
2
склянок
Молоко
1
склянка
Дріжджі пресовані
30
г
Цукор
0,5
склянка
Масло вершкове
100
г
Яйця
2
шт.
Родзинки
50
г
Горіхи
50
г
Сіль
1/4
ч.л.
Ванільний цукор
Цукрова пудра

Рецепт приготування ванільного кексу

Ванільний кекс готується за таким рецептом. Молоко підігріти і розвести в ньому дріжджі, додати сіль, борошно та замісити круте тісто. Тісто скачати в кулю, верх надрізати за радіусом та опустити тісто в каструлю з теплою водою (2-2,5 л). Накрити каструлю кришкою та поставити в тепло для підйому.

В окремому посуді розтерти до білого яйце з цукром і ваніліном, додати розм'якшене масло і розтерти до пишності.

Збільшене тісто вийняти з води, вимісити, потім додати суміш з яєць, знову вимісити до гладкого. Додати в тісто родзинки, і, при бажанні, очищені рублені горіхи.

Тісто перекласти у форму до половини її висоти, накрити серветкою і поставити в тепло. Коли тісто підніметься та заповнить форму на 3/4 її висоти, поставити кекс у духовку та випікати 30-50 хвилин.

Готовий ванільний кекс викласти з форми, обсипати цукровою пудрою і перекласти на блюдо з серветкою.