Желе з апельсинів
Час приготування: 45 хв
Вихід рецепту: 2 порцій
Рецепт желе з апельсинів
Желе з апельсинів готується дуже просто, для приготування цієї страви знадобиться мінімум інгредієнтів – апельсини, цукор та трохи желатину. Незважаючи на простоту рецепту приготування, желе з апельсинів є дуже смачним та красивим десертом. Оформити цю страву можна різними способами на власний розсуд.
Інгредієнти рецепту желе з апельсинів
Рецепт приготування желе з апельсинів
Желе з апельсинів готується за таким рецептом. Очищені апельсини нарізати кружальцями, пересипати цукром у кількості 1/4 склянки та відставити на 30 хвилин до утворення соку.
Воду з'єднати з цукром і закип'ятити. У киплячий сироп покласти цедру апельсина, замочений желатин і, не перестаючи помішувати, дати ще раз закипіти. Зняти сироп з вогню та влити апельсиновий сік, за смаком можна додати лимонну кислоту.
Поки сироп гарячий, його необхідно процідити, злегка охолодити, розлити по формах шаром 1 см та поставити в холодне місце. Коли желе повністю застигне, покласти зверху скибочку апельсина та залити другим шаром желе.
Поставити апельсинове желе у холод для повного застигання, а потім подавати. У такий же спосіб можна приготувати желе з мандаринів або інших цитрусових.