Перейти до основного вмісту

Картопляні пиріжки з капустою на сковорідці

Рецепт картопляних пиріжків з капустою на сковорідці
Рейтинг: 4.6 Голосів: 14

Час приготування: 1 год

Вихід рецепту: 4 порцій

Рецепт картопляних пиріжків з капустою на сковорідці

Картопляні пиріжки з капустою, смажені на сковорідці – традиційний рецепт білоруської кухні. Рецепт картопляних пиріжків з капустою на сковороді дуже простий та його легко приготувати, в рецепт цієї страви входить небагато інгредієнтів. На відміну від більшості рецептів пиріжків, картопляні пиріжки з капустою готують не в духовці, а на сковорідці.

Інгредієнти рецепту картопляних пиріжків з капустою

Для тіста
Картопля
500
г
Яйця
1
шт.
Вершкове масло
20
г
Борошно пшеничне
3
ст.л.
Сіль
Для начинки
Капуста білокачанна
250
г
Цибуля ріпчаста
1
шт.
Морква
1
шт.
Рослинна олія
2
ст.л.
Сіль
Перець чорний мелений
Для смаження
Рослинна олія

Рецепт приготування картопляних пиріжків з капустою

Картопляні пиріжки з капустою можна приготувати за рецептом білоруської кухні. Готувати картопляні пиріжки краще починати з начинки. Цибулю очистити, вимити та нарізати дрібним кубиком. Моркву очистити, вимити та натерти на великій тертці. Білокачанну капусту потрібно дрібно нашаткувати. Викласти всі подрібнені овочі на сковороду та обсмажити на олії, в процесі тушкування начинку для картопляних пиріжків потрібно посолити та поперчити. Готову начинку відставити убік для охолодження.

Тепер можна приступити до приготування картопляного тіста для пиріжків із капустою. Картоплю вимити, очистити від шкірки, нарізати на шматочки та поставити варити, воду для варіння картоплі потрібно трохи підсолити. Варити картоплю до того, як вона стане м'якою. Злити воду з картоплі, додати до неї вершкове масло та приготувати картопляне пюре. Пюре остудити. У картопляне пюре, що охололо, потрібно вбити яйце та додати борошно. Картопляне тісто потрібно добре перемішати до одержання однорідної маси.

З картопляної маси потрібно сформувати невеликі коржики, на тісто викласти заздалегідь підготовлену начинку для пиріжків. Краї тіста потрібно з'єднати, закривши начинку всередині пиріжка. Випікати картопляні пиріжки з капустою потрібно на попередньо розігрітій сковороді на рослинній олії. Смажать пиріжки треба до появи рум'яної скоринки. Смажити пиріжки потрібно з обох боків. Готові картопляні пиріжки з капустою подаються у гарячому вигляді зі сметаною.