Перейти до основного вмісту

Мигдальний торт

Рейтинг: 4.6 Голосів: 7

Час приготування: 1 год

Вихід рецепту: 8 порцій,

Рецепт мигдального торта

Мигдальний торт – нескладний рецепт приготування домашньої випічки. Рецепт мигдального торта досить простий та містить у собі небагато інгредієнтів, тому його нескладно приготувати в домашніх умовах.

Інгредієнти рецепта

Для тіста
Мигдаль
450
г
Яйця
10
шт.
Цукор
2
склянок
Сухарі панірувальні
0,5
склянок
Масло вершкове
0,5
ст.л.
Для крему
Вершки 33%
500
мл
Цукор
1
склянка
Ванільний цукор

Рецепт приготування

Мигдальний торт можна приготувати за наступним рецептом. Мигдаль (400 г) промити, просушити і потовкти в ступі або подрібнити в м'ясорубці. Яйця розтерти з цукром до біла і змішати з подрібненим мигдалем, розтирати масу протягом 10-12 хвилин. Тісто розділити на дві рівні частини.

Деко змастити вершковим маслом, посипати сухарями, викласти тісто і випікати два коржі в розігрітій до 180°С (355°F) духовці протягом 12-15 хвилин.

Окремо приготувати вершковий крем. У вершки всипати цукор, ванільний цукор та поставити на вогонь. Варити крем, помішуючи, поки не загусне і не набуде світло-коричневого кольору. Після цього зняти вершковий крем з вогню, охолодити і вибити лопаткою.

Коли коржі для торта будуть готові, викласти на один рівний шар вершкового крему, накрити другим шаром, знову змастити вершковим кремом, посипати рубаним мигдалем і подати мигдальний торт до столу.