Перейти до основного вмісту

Рисовий пудинг

Рецепт рисового пудингу
Рейтинг: 4.3 Голосів: 11

Час приготування: 1 год

Вихід рецепту: 4 порцій

Рецепт рисового пудингу

Рисовий пудинг – дуже смачний десерт, цю страву можна легко приготувати із простих інгредієнтів. Для того, щоб приготувати рисовий пудинг, знадобиться рис, вершкове масло, яйця, молоко, а також родзинки та цукати. Рисовий пудинг вийде дуже ніжним та смачним.

Інгредієнти рецепту рисового пудингу

Рис
1
склянка
Цукор
1
склянка
Масло вершкове
100
г
Молоко
2
склянок
Яйця
4
шт.
Цукати
50
г
Родзинки
100
г
Ванільний цукор

Рецепт приготування рисового пудингу

Рисовий пудинг можна приготувати за наступним рецептом. Рис перебрати, добре промити та покласти в киплячу воду на 10 хвилин. Після рис відкинути на сито, дати стекти воді, залити гарячим молоком і варити ще 15 хвилин, а після злегка охолодити.

Жовтки розтерти з цукром, додати ванільний цукор і ввести в зварений рис. Додати шматочки цукатів, промитий рис, олію, очищені та дрібно нарізані горіхи та збиті в густу піну білки.

Все добре перемішати і викласти у форму, попередньо змастивши її олією та посипавши сухарями. Форму з рисовим пудингом поставити в духовку із середнім жаром на 30-40 хвилин.

Після приготування рисовий пудинг вийняти з форми та подати до столу. Окремо у соуснику можна подати ягідний чи фруктовий соус.