Плацинди з картоплею

Рецепт плацинди з картоплею
Рейтинг: 4.5 Голосів: 13

Час приготування: 1 год

Вихід рецепту: 3 порцій

Рецепт плацинди з картоплею

Плацинди з картоплею – традиційна страва молдавської кухні, у Молдові готують найрізноманітніші плацинди – у рецепт плацинди може входити не лише картопля, а й інші види начинок, наприклад – сир. Рецепт плацинди з картоплею простий та його легко можна приготувати в домашніх умовах. У рецепт плацинди з картоплею входить мінімум інгредієнтів, а готуються плацинди на звичайній сковороді.

Інгредієнти рецепту плацинди з картоплею

Для тіста
Пшеничне борошно
250
г
Вода
125
мл
Рослинна олія
0,5
ст.л.
Сіль
1/4
ст.л.
Для начинки
Картопля
250
г
Вершкове масло
1
ст.л.
Сіль
Перець чорний мелений
Для смаження
Рослинна олія

Рецепт приготування плацинди з картоплею

Плацинди з картоплею можна приготувати за традиційним рецептом молдавської кухні. Спочатку потрібно замісити тісто для плацинди. Для цього у воді кімнатної температури розвести сіль, додати рослинну олію, всипати просіяне борошно та замісити тісто. Тісто має бути м'яким та не прилипати до рук, при необхідності його щільність можна скоригувати, додаючи борошно або воду. Готове тісто потрібно скатати в кулю та залишити у якомусь посуді приблизно на пів години, накривши тканиною, щоб тісто для плацинди підійшло.

Тепер можна зайнятися підготовкою начинки для плацинди. Картоплю потрібно очистити та нарізати на тонкі скибочки, чим вони тонші, тим краще плацинди пропікуться. Скибочки картоплі посолити, поперчити та добре перемішати.

Тісто, що підійшло, розділити на три частини та розкотити в тонкі коржі круглої форми. На середину кожного коржика викласти підготовлену картоплю, зверху якої покласти по шматочку вершкового масла, яке додасть плациндам з картоплею соковитість.

Краї тіста скласти конвертом, кути конверта також скласти до середини, отримавши плацинди з картоплею у вигляді восьмигранника. Отримані плацинди потрібно злегка розкачати качалкою, щоб зменшити їх товщину та зробити більш щільними.

Готуються плацинди з картоплею на сковороді. Обсмажувати плацинди потрібно на олії під кришкою, з двох сторін по 7-9 хвилин кожна сторона. Готові платинди з картоплею повинні залишатися соковитими і мати при цьому хрумку скоринку.