Перейти до основного вмісту

Бісквітне тістечко з варенням

Рецепт бісквітного тістечка з варенням
Рейтинг: 4.5 Голосів: 13

Час приготування: 1 год 45 хв

Вихід рецепту: 8 порцій

Рецепт бісквітного тістечка з варенням

Бісквітне тістечко з варенням – рецепт смачного тістечка з начинкою з натурального варення, варення для тістечка можна брати будь-яке без кісточок.

Інгредієнти рецепту бісквітного тістечка з варенням

Борошно пшеничне
100
г
Картопляний крохмаль
100
г
Цукор
1
склянка
Яйця
10
шт.
Вершкове масло
Варення
Ванільний цукор

Рецепт приготування бісквітного тістечка з варенням

Бісквітне тістечко з варенням можна приготувати за таким рецептом. Яєчні білки відокремити від жовтків. Білки поставити в холод, а жовтки розтерти із цукром. У жовтки всипати борошно, перемішати та додати білки, збиті в круту піну. Після викладання білків тісто необхідно обережно перемішати, не збиваючи, знизу догори.

Форму для випікання змастити вершковим маслом, присипати трохи борошном, заповнити форму тестом на 3/4 висоти та поставити в духовку для випікання. Готовність бісквіту можна перевірити, встромивши зубочистку, вона повинна бути сухою, а сам бісквіт повинен легко відставати від країв форми. Готовий бісквіт перекласти на решітку та дати охолонути.

Коли бісквіт охолоне, розрізати його за товщиною на два коржі. Кожен шар по розрізу змастити варенням без кісточок та надати бісквіту первісну форму. Зверху бісквіт можна прикрасити ягодами варення, цукатами, покрити глазур'ю, горіхами. Після цього перекласти бісквітне тістечко з варенням на блюдо з серветкою і нарізати на порції тонким ножем.