Перейти до основного вмісту

Картопляні оладки латкес

Рецепт картопляних оладок латкес
Рейтинг: 4.2 Голосів: 13

Час приготування: 30 хв

Вихід рецепту: 4 порцій

Рецепт картопляних оладок латкес

Картопляні оладки латкес за рецептом єврейської кухні – традиційна єврейська страва на свято Ханука. Картопляні оладки мають дві назви – на ідиші їх називають латкес, на івриті – левівот. Рецепт картопляних оладок латкес дуже простий – вони готуються на основі картоплі та традиційно смажаться з великою кількістю олії. До появи картоплі в Європі рецепт латкесу був трохи іншим – такі оладки готували із зеленої цибулі або натертого сиру.

Інгредієнти рецепту картопляних оладок латкес

Картопля
500
г
Борошно пшеничне
1-2
ст.л.
Яблука
1
шт.
Яйця
1
шт.
Цибуля ріпчаста
1
шт.
Олія рослинна
Сіль

Рецепт приготування картопляних оладок латкес

Картопляні оладки латкес можна приготувати за рецептом єврейської кухні. Картоплю очистити, промити і, щоб уникнути потемніння, швидко подрібнити на великій тертці, залити водою та відставити.

Яблука очистити від шкірки та серцевини та натерти на тертці. Цибулю також натерти на тертці та з'єднати з тертими яблуками. Цю суміш посолити, вбити туди яйця та добре перемішати.

Витягти картоплю з води та добре віджати, а потім змішати з рештою інгредієнтів.

Отримане тісто викласти столовою ложкою на розігріту сковороду та смажити на олії з двох сторін. Картопляні оладки латкес будуть готові, коли набудуть золотистого кольору.

Подають картопляний оладки латкес у гарячому вигляді зі сметаною.