Азербайджанські солоні булочки шор гогал

Рецепт азербайджанських солоних булочок шор гогал
Рейтинг: 4.6 Голосів: 15

Час приготування: 1 год 30 хв

Вихід рецепту: 4 порцій

Рецепт азербайджанських солоних булочок шор гогал

Шор гогал – один із видів випічки азербайджанської кухні, такі пряні солоні булочки в Азербайджані готують до свята Навруз та подають до солодкого чаю. Рецепт азербайджанських солоних булочок шор гогал нескладний у приготуванні, хоча включає багато інгредієнтів, в основному – прянощів. Приготування азербайджанських солоних булочок шор гогал вимагатиме певних зусиль, як і всі рецепти випічки, але цю чудову азербайджанську страву цілком можна приготувати в домашніх умовах, не маючи навичок професійного кулінару. Один із секретів приготування шор гогал – тісто потрібно розкачувати так тонко, як це можливо, в результаті ви отримаєте відмінні солоні булочки з ніжною хрусткою скоринкою.

Інгредієнти рецепту азербайджанських солоних булочок шор гогал

Для тіста
Борошно пшеничне
1
кг
Дріжджі пресовані
20
г
Молоко
330
мл
Вершкове масло
70
г
Яєчні жовтки
4
шт.
Цукор
2
ст.л.
Сіль
Для начинки
Вершкове масло
40
г
Кардамон
6
шт.
Куркума
2
ч.л.
Насіння фенхеля
1
ч.л.
Кмин
1
ч.л.
Аніс
1
ч.л.
Кориця мелена
1
ч.л.
Шафран імеретинський
1
ч.л.
Перець чорний мелений
1
ч.л.
Сіль
1,5
ч.л.
Для оздоблення
Насіння маку
20
г
Яйце
1
шт.

Рецепт приготування азербайджанських солоних булочок шор гогал

Азербайджанські солоні булочки шор гогал можна приготувати за таким рецептом азербайджанської кухні. Спочатку потрібно замісити тісто для булочок шор гогал. Для цього в теплій воді розводимо дріжджі, а через 15 хвилин додаємо сіль, борошно та замішуємо тісто. Тесту потрібно дати постояти близько 1 години, щоб воно підійшло.

Тепер можна приготувати начинку для булочок шор гогал. Імеретинський шафран заливаємо невеликою кількістю окропу, інші спеції змішуємо, вливаємо в них розтоплене вершкове масло та все добре перемішуємо. В результаті має отримати досить розсипчасту начинку для булочок.

Тепер повернемося до тесту для шор гогал. Тісто, що підійшло, ділимо на 6 частин, кожну з яких розкочуємо у вигляді прямокутника. Розкочувати тісто потрібно дуже тонко – від цього залежить смак майбутніх булочок. Кожен їх прямокутників нарізати ножем для піци на тонкі, приблизно 2 см завширшки, смужки. Усі смужки з тіста згорнути в рулетики та відставити на 15 хвилин.

Рулетики з тіста розкотити качалкою або притиснути рукою так, щоб вийшов не надто тонкий коржик. У центр кожного коржика викласти підготовлену начинку та з'єднати краї тіста, сформувавши булочки шор гогал. Підготовлені булочки викласти на лист, змащений топленим маслом і дати їм постояти 15 хвилин.

Булочки, що підійшли, змастити збитим яйцем та присипати маком. Поставити деко в попередньо розігріту до 180°С (355°F) духовку та випікати протягом 30 хвилин. Подають азербайджанські солоні булочки шор гогал на стіл у теплому вигляді.