Азербайджанські солоні булочки шор гогал
Час приготування: 1 год 30 хв
Вихід рецепту: 4 порцій
Рецепт азербайджанських солоних булочок шор гогал
Шор гогал – один із видів випічки азербайджанської кухні, такі пряні солоні булочки в Азербайджані готують до свята Навруз та подають до солодкого чаю. Рецепт азербайджанських солоних булочок шор гогал нескладний у приготуванні, хоча включає багато інгредієнтів, в основному – прянощів. Приготування азербайджанських солоних булочок шор гогал вимагатиме певних зусиль, як і всі рецепти випічки, але цю чудову азербайджанську страву цілком можна приготувати в домашніх умовах, не маючи навичок професійного кулінару. Один із секретів приготування шор гогал – тісто потрібно розкачувати так тонко, як це можливо, в результаті ви отримаєте відмінні солоні булочки з ніжною хрусткою скоринкою.
Інгредієнти рецепту азербайджанських солоних булочок шор гогал
Рецепт приготування азербайджанських солоних булочок шор гогал
Азербайджанські солоні булочки шор гогал можна приготувати за таким рецептом азербайджанської кухні. Спочатку потрібно замісити тісто для булочок шор гогал. Для цього в теплій воді розводимо дріжджі, а через 15 хвилин додаємо сіль, борошно та замішуємо тісто. Тесту потрібно дати постояти близько 1 години, щоб воно підійшло.
Тепер можна приготувати начинку для булочок шор гогал. Імеретинський шафран заливаємо невеликою кількістю окропу, інші спеції змішуємо, вливаємо в них розтоплене вершкове масло та все добре перемішуємо. В результаті має отримати досить розсипчасту начинку для булочок.
Тепер повернемося до тесту для шор гогал. Тісто, що підійшло, ділимо на 6 частин, кожну з яких розкочуємо у вигляді прямокутника. Розкочувати тісто потрібно дуже тонко – від цього залежить смак майбутніх булочок. Кожен їх прямокутників нарізати ножем для піци на тонкі, приблизно 2 см завширшки, смужки. Усі смужки з тіста згорнути в рулетики та відставити на 15 хвилин.
Рулетики з тіста розкотити качалкою або притиснути рукою так, щоб вийшов не надто тонкий коржик. У центр кожного коржика викласти підготовлену начинку та з'єднати краї тіста, сформувавши булочки шор гогал. Підготовлені булочки викласти на лист, змащений топленим маслом і дати їм постояти 15 хвилин.
Булочки, що підійшли, змастити збитим яйцем та присипати маком. Поставити деко в попередньо розігріту до 180°С (355°F) духовку та випікати протягом 30 хвилин. Подають азербайджанські солоні булочки шор гогал на стіл у теплому вигляді.