Перейти до основного вмісту

Млинці з сиром

Рейтинг: 4.6 Голосів: 7

Час приготування: 45 хв

Вихід рецепту: 8 порцій,

Рецепт млинців з сиром

Млинці з сиром – традиційний рецепт української кухні, такі млинці дуже легко приготувати в домашніх умовах із доступних інгредієнтів.

Інгредієнти рецепта

Борошно пшеничне
2
склянок
Сир
500
г
Сметана
3/4
склянка
Цукор
3/4
склянка
Молоко
3
склянок
Яйця
2
шт.
Масло вершкове
2
ст.л.
Лимонна цедра
Цукрова пудра

Рецепт приготування

Млинці з сиром можна приготувати за таким рецептом української кухні. Одне яйце з'єднати з 1 ст.л. цукру, сіллю, влити 1 склянку холодного молока і добре перемішати. Потім поступово всипати просіяне борошно, вимісити, розвести рештою молока, додаючи його в тісто невеликими порціями.

Сковороду розігріти, змастити вершковим маслом і налити невелику кількість тіста, так, щоб воно покрило дно сковороди тонким шаром. Коли нижня сторона млинця пропечеться, його необхідно зняти, а сковороду змастити олією та знову залити тестом. Млинці мають бути тонкими. Якщо млинці виходять товстими, то в тісто необхідно додати трохи молока.

Окремо приготувати начинку. Сир протерти, додати жовток, цукор, сіль, лимонну цедру, 1 ст.л. розтопленого вершкового масла і добре перемішати. На обсмажену сторону млинця покласти 1 ст.л. сиру і загорнути млинець конвертом.

Після млинці покласти на сковороду з вершковим маслом і обсмажити з усіх боків до утворення рум'яної скоринки. Подавати млинці з сиром гарячими, посипавши цукровою пудрою. Окремо подати сметану.