Млинці з сиром
Час приготування: 45 хв
Вихід рецепту: 8 порцій
Рецепт млинців з сиром
Млинці з сиром – традиційний рецепт української кухні, такі млинці дуже легко приготувати в домашніх умовах із доступних інгредієнтів.
Інгредієнти рецепта млинців з сиром
Рецепт приготування млинців з сиром
Млинці з сиром можна приготувати за таким рецептом української кухні. Одне яйце з'єднати з 1 ст.л. цукру, сіллю, влити 1 склянку холодного молока і добре перемішати. Потім поступово всипати просіяне борошно, вимісити, розвести рештою молока, додаючи його в тісто невеликими порціями.
Сковороду розігріти, змастити вершковим маслом і налити невелику кількість тіста, так, щоб воно покрило дно сковороди тонким шаром. Коли нижня сторона млинця пропечеться, його необхідно зняти, а сковороду змастити олією та знову залити тестом. Млинці мають бути тонкими. Якщо млинці виходять товстими, то в тісто необхідно додати трохи молока.
Окремо приготувати начинку. Сир протерти, додати жовток, цукор, сіль, лимонну цедру, 1 ст.л. розтопленого вершкового масла і добре перемішати. На обсмажену сторону млинця покласти 1 ст.л. сиру і загорнути млинець конвертом.
Після млинці покласти на сковороду з вершковим маслом і обсмажити з усіх боків до утворення рум'яної скоринки. Подавати млинці з сиром гарячими, посипавши цукровою пудрою. Окремо подати сметану.