Салат Мімоза

Рецепт салату Мімоза
Рейтинг: 4.6 Голосів: 17

Час приготування: 1 год

Вихід рецепту: 4 порцій

Рецепт салату Мімоза

Салат Мімоза – один із традиційних салатів, які зазвичай готують на Новий рік та інші свята. Рецепт салату Мімоза простий та готується з доступних інгредієнтів – до складу цього салату входить картопля, курячі яйця, цибуля та рибні консерви, і все це приправляється майонезом. Салат з'явився за часів Радянського Союзу та швидко набув популярності завдяки звичайнісіньким продуктам, з якого можна було його приготувати, що було важливо в країні, де навіть майонез був дефіцитним товаром. Після розвалу Радянського Союзу салат Мімоза не втратив своєї популярності, його досі готують на Новий рік та інші свята в багатьох пострадянських країнах, так само, як і радянську версію салату Олів'є. Салат Мімоза викладається пошарово, цим він нагадує ще один салат до Нового року – оселедець під шубою. Але на шарах подібність цих салатів закінчується, хоча вони обидва приправляються майонезом – це два абсолютно різні салати, що відрізняються як зовнішнім виглядом, так і смаковими якостями. Спочатку рецепт салату Мімоза входили рибні консерви зі скумбрії в олії чи власному соку – єдиний вид придатних для цього салату рибних консервів, але в даний час є можливість проекспериментувати з іншими видами риби. Наприклад, салат Мімоза виходить дуже смачним, якщо замінити скумбрію на консервованого тунця – так смак салату стає більш збалансованим. У деяких рецептах взагалі пропонують відмовитися від консервованої риби, замінивши її солоним лососем, або іншою солоною або копченою рибою, але в цьому випадку смак салату Мімоза сильно відрізнятиметься від оригінального рецепту, і це буде зовсім інший салат.

Інгредієнти рецепту салату Мімоза

Рибні консерви в олії
200
г
Картопля
250
г
Яйця
3
шт.
Цибуля ріпчаста
1
шт.
Майонез
Сіль
Перець чорний мелений

Рецепт приготування салату Мімоза

Приготувати салат Мімоза можна за таким класичним рецептом. Спочатку потрібно відварити картоплю в шкірці, яйця круто та дати їм охолонути.

Яйця очистити та відокремити білки від жовтків, акуратно надрізавши білки ножем. Білки натерти на великій тертці, як і картоплю, а жовтки натерти на тертці або роздавити вилкою так, щоб вийшла дрібна крихта.

Картоплю очистити від шкірки та натерти на великій тертці. Цибулю очистити та дрібно нарізати.

Рибні консерви в олії або власному соку викласти в миску та розім'яти вилкою до однорідної маси.

Тепер можна приступати до збирання салату Мімоза. У глибоку ємність викладаємо шар рибних консервів. Далі викладаємо шар тертої картоплі, трохи солимо і також покриваємо майонезом. Зверху на шар картоплі викладаємо шар подрібненої цибулі, а на неї – шар тертих яєчних білків. Покриваємо це все майонезом, а зверху рівним зламу розсипаємо подрібнені яєчні жовтки. Верхній шар потрібно трохи посолити та поперчити, це покращить смак салату.

Готовий салат Мімоза потрібно поставити в холодильник хоча б на ніч, щоб смаки різних інгредієнтів салату поєдналися, і салат набув свого автентичного смаку.