Крабовий салат
Час приготування: 1 год 30 хв
Вихід рецепту: 6 порцій
Рецепт крабового салату
Крабовий салат – один із традиційних салатів, які готуються до Нового року та інших свят. Рецепт крабового салату нескладний, на відміну від більшості новорічних салатів, такий салат відрізняється легкістю та унікальним смаком, оскільки до нього не входить ні картопля, ні інші важкі для організму інгредієнти. Приготувати такий салат в домашніх умовах може будь-хто, головне – заздалегідь запасти його інгредієнтами і приділити трохи часу приготуванню цього чудового святкового салату. Крабовий салат в основному готують на Новий рік та інші святкові дні в країнах, які колись входили до складу Радянського Союзу, але при цьому крабовий салат жодного відношення до Радянського Союзу, тотальної бідності та дефіциту не має. Крабовий салат саме з'явився саме завдяки розвалу Радянського Союзу, коли у продажу з'явилися недоступні раніше продукти харчування. Серед них виявились і два найголовніші інгредієнти крабового салату – консервована кукурудза та самі крабові палички. Тому можна вважати, що крабовий салат з'явився в 90-х роках XX століття, оскільки раніше його просто не було з чого приготувати. Крабовий салат багато хто готує і зараз, він став однією з традиційних страв, які готують на Новий рік, поряд з салатом Олів'є, оселедцем під шубою та салатом Мімоза, хоча і з'явився набагато пізніше за них. Єдиною відмінністю сучасного рецепту крабового салату від початкового є використання пекінської капусти. Коли рецепт крабового салату тільки з'явився, до нього входила грубіша білокачанна капуста, але з появою у продажу ніжнішої пекінської капусти крабовий салат став ще смачнішим, ніж був до цього. Крабовий салат популярний завдяки своїй легкості та цікавому смаку, але зустрічаються рецепти, коли в крабовий салат намагаються додати картоплю, рис та інші інгредієнти, які позбавляють цей салат його головних переваг. Тому краще залишити рис для плову, а картоплю – для салату Олів'є, та готувати крабовий салат за традиційним рецептом.
Інгредієнти рецепту крабового салату
Рецепт приготування крабового салату
Крабовий салат можна приготувати за таким класичним рецептом. Спочатку потрібно відварити яйця в круту та охолодити їх.
У цей час можна опрацювати головний інгредієнт крабового салату – крабові палички. Для цього їх потрібно трохи розморозити, але не до кінця, інакше їх важко різати. Кожну крабову паличку розрізати вздовж чотири частини, а потім нарізати на дрібні кубики.
Пекінську капусту дрібно нарізати, причому частину капусти, розташованої ближче до качана, потрібно нарізати дрібніше, ніж листя капусти, інакше крабовий салат вийде неоднорідним за відчуттями.
Охолоджені яйця очистити і дрібно нарізати або роздавити вилкою так, щоб вийшла однорідна маса з невеликих яєчних шматочків.
Огірки порізати кубиками, зелень подрібнити. З консервованої кукурудзи злити рідину.
Тепер крабові палички, консервовану кукурудзу, огірки, пекінську капусту та яйця помістити у велику миску, полити лимонним соком, посолити, поперчити, приправити майонезом та добре перемішати.
Готові крабовий салат поставити в холодильник хоча б на ніч, а краще на добу, щоб смаки окремих його інгредієнтів об'єдналися у загальний смак крабового салату.